Dirigenten

Guy Delbrouck


1e dirigent 

Guy Delbrouck (°1955) begon zijn muzikale studies in de muziekacademie van Auvelais, in de provincie Namen. Hij studeerde daar piano, slagwerk en trombone. 

Later ging hij naar het Koninklijk Conservatorium te Brussel waar hij de eerste prijzen voor slagwerk, kamermuziek en harmonie behaalde. 

Zijn professionele carrière begon hij als leraar slagwerk in de muziekacademie van Auvelais en sinds 1984 was hij solo-paukenist en aanvoerder van het slagwerk bij het Belgian National Orchestra Hij ging in 2021 op pensioen.

In 1984 stichtte hij met enkele vrienden het «Quatuor Lamina», een kwartet van slagwerk en klavierinstrumenten dat 25 jaar heeft bestaan en voor wie hij alle arrangementen schreef.

Hij dirigeert «Takjes Worden Boomen» sinds 2008.

Gregory Delbrouck


Assistent dirigent/ technische repetities TWB

Gregory Delbrouck (°1987) begon zijn muzikale studies in de muziekacademie te Schilde. Hij studeerde daar slagwerk en trombone. 

Later ging hij studeren aan de lerarenopleiding van de Artesis Hogeschool van Antwerpen voor de vakken Muziek en Project Kunstvakken. Hij vervolledigde zijn studie aan het Conservatorium van Stellenbosch in Zuid-Afrika voor Muziekgeschiedenis, muziekpedagogie, het symfonische orkest en slagwerk.

Hij is momenteel verbonden als leerkracht Artistieke Vorming aan het Mariagaarde Instituut te Malle en het Vrij Technisch Instituut van Zandhoven.

Verder doet hij nog freelance werk als muzikant en speelt hij als drummer in de pop-cover band: Lilly & the Jackets en Hammond orgel in rockformatie: Paper TinHeidi Heeren


Dirigente JongerenOrkest Schilde (JOS)

Heidi Heeren 

Meer info volgt...