Heropstart na de Lockdown

02-07-2020

Na een lange onderbreking weerklonk afgelopen donderdag 2 Juli vanuit Werf44 te Schilde onze eerste muzieknoten. Dit na een onderbreking van bijna 5 maanden wegens de  Corona Crisis. Deze eerste repetitie werd bijgewoond onder het goedkeurende oog van onze schepen van Cultuur: Kathleen Krekels.

Het bestuur heeft sinds de lockdown de koppen regelmatig bij elkaar gestoken en prospectief vooruit gedacht richting de heropstart. Hoe kunnen we dit aanpakken?

Het idee om te investeren in plexiglas kwam al redelijk snel op tafel. Met onze handige Harry- Herman De Clerck vonden we een uitstekende en efficiƫnte manier om onze pupiters te combineren met plexiglas. Ook werd er door onze secretaris Jan Van Emelen een Corona draaiboek opgesteld voor ieder muzikant om zo onze maatregelen te kunnen nalezen en op te volgen.

Nadien in een constructief gesprek met het gemeentebestuur van Schilde werd er groen licht gegeven om in juli onze heropstart te doen in Werf44.

Takjes Worden Boomen, Schilde is nu in het bezit van een 30 tal pupiters met plexiglas en een 7 tal pupiters met plexi om tussen de fluiten te plaatsen die ook zijdelings lucht blazen. Op deze manier beschermen we elke muzikant tijdens de repetities.

De speciale corona pupiters worden ook in speciale flightcases bewaard en binnenkort krijgen ze een mooi zakje rondom om hen te beschermen. Het bestuur van TWB denkt er ook aan om in de nabije toekomst deze pupiters ter beschikking te stellen aan ander muziekverenigingen. Deze kunnen dan via de website contact opnemen om details te verkrijgen over het huren van onze speciale corona pupiters voor hun concerten.