Jaarconcert 2022: REVIVAL !

02-04-2022

Eindelijk konden we weer het beste van onszelf laten zien! Het jaarconcert van TWB REVIVAL was de volle 2 dagen uitverkocht. TWB zag als gevolg van de coronapandemie hun jaarconcert tot 2 jaar toe uitgesteld worden. Maar deze keer was het een schot in de roos. Met een prachtige titel als REVIVAL kon het niet anders dan een feest worden.

Guy Delbrouck de dirigent stelde een prima programma voor met in het eerste deel enkele werken die de zware periode tijdens de crisis duidelijk maakte. Werken als Invicta en La vita e Bella weerklonken als stukken van goede hoop. Als afsluiter van het eerste deel weerklonk de song 'September' van Earth Wind & Fire dat gedirigeerd werd door onze dirigent van de technische repetities en zoon van Guy, Gregory Delbrouck. Tijdens de pauze werd het publiek getrakteerd op een optreden van het Jeugdorkest van Schilde (JOS) o.l.v. Heide Heeren. Ze speelden 2 werkjes dat op luid applaus werd ontvangen. In het tweede deel sprongen er enkele werken uit. Zo was er het prachtige Fascilita, een solowerk voor eufonium en orkest waarbij Gilbert Scheyvens een topprestatie neerzette waarna het stuk enkele keren bravo werd geroepen vanuit het publiek. Ook de trompetten deden hun duit in het zakje tijdens de oorwurm 'Trumpetters Holiday'. Guy Delbrouck zwierde het stokje als vanouds en eht publiek genoot zichtbaar mee. er waren zelfs mensen die een extra ticket kochten om ook de dag erna weer terug te komen. Een opvallende aanwezigheid in het publiek waren veel vrijwilligers van het vaccinatiecentum van de Voorkempen. Als dank voor hun werk en inzet tijdens de coronapandemie bedankte TWB deze vrijwilligers met hen het concert gratis aan te bieden. Velen waren zo gecharmeerd door het concept dat ze al lieten blijken terug te komen volgend jaar. Het concert sloot af met een prachtig bisnummer (Laat de zon in je hart).

Het hoogtepunt op zondag was de medaille uitreiking. Enkele muzikanten werden bedankt voor hun jaren dienst bij onze TWB famillie. 3 muzikanten kregen een bijzondere medaille. Jef Tuymans (trompet): 45 jaar muzikant. Dan hadden we onze gouden Vivianes: Viviane Stalmans (klarinet en Viviane Claes (altsax) beiden 50 jaar muzikant en ontvingen uit handen van onze burgemeester Dirk Bauwens dan ook hun gouden medaille. Proficiat !

Ook de Gazet van Antwerpen was present en schreef een prachtig artikel: